Мнозина предложиха в социалните мрежи помощта си на актьора Иван Ласкин, който се бори за живота си във ВМА през последните дни.

Жена на име Деси Стоева дори предложи да стане донор. "Моля за информация дали се търси трупен донор или може и част от черен дроб. Готова съм да даря, ако съм годна", написа тя. Стоева заяви пред в. "Монитор", че не желае публичност: "Искам само да помогна на едни свестни хора, ако мога".

В профила на съпругата на Ласкин - актрисата и тв водеща Александра Сърчаджиева, много фенове споделиха кръвните си групи и предлагат дарение.

"Иван Ласкин е във ВМА, за него се грижат професионалисти, които полагат всички необходими грижи и адекватни действия за неговото възстановяване. Искаме да помолим всички призиви за кръводаряване, медикаменти и дарения да се случат след официално поискано съдействие! Молим за разбиране и съпричастност към семейството на Иван и нека Александра бъде тази, която потърси помощ и разговори!", написа близка до семейството, след като стана ясно, че към момента няма нужда от кръводарители.

До подобно уточнение се стигна, след като на таблото със съобщения в Народния театър се появи обява със следния текст: "Колеги, състоянието на Иван Ласкин е много тежко, спешно се нуждае от преливане на кръв".

Че Ласкин отново е влязъл в болница Dir.bg съобщи в четвъртък. Той бе приет със силни болки във ВМА, след като прекара известно време в "Пирогов". Състоянието на Иван Ласкин е изключително тежко. Към момента медиците се въздържат да дават прогнози за изхода от лечението. Лекарите са лаконични, тъй като близките му не желаят много да се шуми с подробности по случая.