Вокалистът на групата "Gravity Co" Явор Захариев, който бе открит в сряда по обяд окървавен и с множество травми на тавана на жилището си в столичния кв. "Лозенец", е починал днес в "Пирогов", съобщиха за Dir.bg от лечебното заведение.

Певецът, който на 22 април трябваше да навърши 39 години, бе приет в столичната спешна болница в изключително тежко състояние.

Захариев бе намерен от близките си с фрактура на носа, охлузвания и травми по тялото. Dir.bg научи от свои източници, че той е престоял часове сам на тавана. Освен външните наранявания, певецът имал и вътрешни увреждания, които не са свързани с инцидента. От известно време Захариев имал и сериозни бъбречни проблеми.

От прокуратурата съобщиха, че в столичното Четвърто РПУ е образувано досъдебно производство за телесна повреда, но следи от насилие върху певеца не са открити. Затова и най-вероятната версия на разследващите бе, че вокалистът на "Gravity Co" е пострадал при падане.

В началото на м.г. Явор Захариев сам призна пред медии, че 3 години е бил в комуна в Хърватия, където се е борил със своята наркотична зависимост.