Вокалистът на групата "Gravity Co" Явор Захариев, който бе открит в сряда по обяд окървавен и с множество травми на тавана на жилището си в столичния кв. "Лозенец", не е бил жертва на побой.

В столичното Четвърто РПУ по случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда, но до момента следи от насилие върху певеца не са открити, съобщиха пред Dir.bg от Софийската районна прокуратура.

Следствените действия продължават, но разследващите не са успели да разпитат Захариев, който е в реанимацията на "Пирогов". От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха, че лекарите се борят за живота на вокалиста на "Gravity Co", като се въздържат от прогнози поради изключително тежкото му общо увредено състояние.

Dir.bg научи от свои източници, че Явор Захариев е престоял часове сам на тавана преди да бъде намерен от своите близки, които са повикали "Спешна помощ". Фрактурата на носа и останалите травми по тялото му пък най-вероятно са следствие от падане. Освен външните наранявания, певецът имал и вътрешни увреждания, които не са свързани с инцидента. От известно време Захариев имал и сериозни бъбречни проблеми.

В началото на м.г. вокалистът на "Gravity Co" сам призна пред медии, че 3 години е бил в комуна в Хърватия, където се е борил със своята наркотична зависимост. Затова и най-вероятната версия за случилото се с него сега е именно, че отново се е върнал към дрогата.

Нито от МВР, нито от "Пирогов" обаче съобщават какви са резултатите от кръвните проби за алкохол и наркотици, които със сигурност са взети след приемането на Захариев в болницата.