Родители и близки на загинали в пътнотранспортни произшествия излязоха на пореден протест в София, настоявайки за по-строг контрол на пътя. Не залепиха некролози на входа на новата сграда на Народното събрание или бившия Партиен дом с настояване за спешни мерки, включително законодателни, с които да бъдат драстично намален броят на инцидентите със загинали и пострадали.

Вижте снимки >>

"Държавата трябва да направи необходимото, за да спре войната по пътищата", каза участник в демонстрацията.

Шествието се отправи към пешеходната пътека на улица "Гурко", близо до сградата на Министерството на вътрешните работи, където на 3 септември бе блъснат от автомобил и загина 15-годишният Филип. Пробата на водача показа 2,1 промила алкохол в кръвта, а Софийският апелативен съд го остави в ареста за постоянно.

Протестът е под надслов "Пресичам правилно, не ме убивайте".

Снимка: Bulphoto

Майките на децата, станали жертва на войната по пътищата, заявиха, че всяка неделя ще излизат в 12 часа пред Народното събрание, а за сряда се готви среща с изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Това е поредният протест на родители и близки на загинали в пътни инциденти. В София вече се проведоха няколко протестни  демонстрации на родители и близки на загинали деца в пътни инциденти. Те проведоха и срещи с представители на няколко институции. Съученици, приятели и близки на 15-годишния Филип проведоха шествие в негова памет на 14 септември.