Останаха малки огнища по покрива на сградата, която се намира на ъгъла на улица "Екзарх Йосиф". Няма опасност за хората, живеещи в региона.

Вижте снимки >>>

На мястото ще останат екипи през цялата нощ, за да се избегне опасността от повторно възникване на огнища. Районната прокуратура се е самосезирала, след пожара, предаде БНТ.

Сигналът за пожар е подаден малко преди 15.00 часа. Живеещите в близост до горящите тютюневи складове бяха евакуирани, няма информация за пострадали, предаде Агенция "Фокус".

Огнената стихия беше обхванала значителна част от покривните конструкции на сградите между улиците "Екзарх Йосиф", "Иван Вазов", "Капитан Андреев" и "Г. М. Димитров".

Обстановката беше усложнена, пожарните екипи действаха едновременно от двете страни по покривната конструкция на горящите складове. Използваха се пожарни кранове.

Десетки жители на града се бяха събрали при местопроизшествието. Някои от тях коментираха, че ще бъде заличена поредната емблема на Пловдив, други изразиха притесненията си, че огнената стихия можеше да разшири фатално своя периметър.

Районът на пожара по ул. "Иван Вазов" в Пловдив беше силно задимен, като във въздуха се носеха сажди и силна миризма.

"Очаква се нанесените щети да са значителни", коментира говорителят на Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

Все още не са ясни причините за пожара.