Телата на 69-годишната Божурка Караджова и 74-годишния й съпруг Цветан бяха открити снощи от съседка в двора на къщата им в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Имотът се намира в близост до жп линията. Районът е безлюден и от там рядко минават пешеходци.

Въпреки че на мястото на двойното убийство бяха и окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, и шефът на полицията комисар Христо Разсолков, до момента официална информация от прокуратурата и МВР няма.

По неофициална информация възрастното семейство е било застреляно.

Синът им - 45-годишният полицай от Икономическа полиция Венцислав Караджов, е разпитван цяла нощ, но към момента той не е задържан, съобщиха за Дир.бг от вътрешното министерство. Оттам допълниха, че разговорите с Караджов продължават, като отказаха да уточнят дали той ще бъде задържан за 24 часа. По непотвърдена информация на в. "Марица" криминалистите са иззели за експертиза трите пистолета на Венцислав Караджов.

След като телата на семейство Караджови бяха открити, съседи на съпрузите разказаха пред журналисти и криминалисти, че те и синът им били в много обтегнати отношения заради имота. В продължение на няколко години Венцислав Караджов съдел родителите си, но само преди няколко дни излязло съдебното решение в полза на майка му и баща му.

Цветан и Божурка Караджови неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани. Това каза пред Дарик позната на убитите пенсионери, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им, който е служител на „Икономическа полиция“, често им налитал на бой.

Комшиите допълниха, че семейството е било много кротко и възпитано и освен с малките си пенсии се е препитавало и с продажба на яйца от кокошки, които отглеждало. Съседката, която открила телата им, отишла до къщата на Караджови именно, за да си купи яйца.

Разследващите вече са иззели записите от две камери, разположени в близост до къщата на Караджови, съобщи "Марица".

Тази сутрин започна вторият оглед на мястото на двойното убийство. Телата на съпрузите са откарани в Съдебна медицина за аутопсия.