Това съобщиха от пресцентъра на полицията. ТИР-ът се е завъртял на пътя, малко след Кемера, след което се е обърнал. Движението в района е блокирано и се отбива през „Скобелева майка” – АМ „Тракия”.

Движението по пътя Пловдив-Садово е спряно и се пренасочва заради катастрофата тази сутрин. Това съобщи инспектор Радослав Начев, началник на “Пътна полиция”, цитиран от "Фокус". Трафикът в района на 243-ти километър минава по обходен маршрут. От Пловдив се излиза през автомагистрала “Тракия”, а от другата страна се минава през Садово.

  ТИР-ът с пловдивска регистрация се е движил от Хасково към Пловдив, най-вероятно водачът е загубил контрол, превозното средство се е преобърнало на пътното платно и кабината се е ударила в дърво, каза Начев. Водачът е загинал на място. Все още не е установена самоличността му, намерени са документи, но те не са негови. Продължава работата по установяването на причините за тежкия инцидент.

Основните пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, на места заледени, обработени и опесъчени, съобщават от пресцентъра на МВР. Мъгла до 150 м има в районите на Стара Загора и на София, до 100 м - в районите на Пазарджик, Добрич, Разград, Самуил, Лозница, Панагюрски колонии и на прохода "Шипка".

По пътищата Варна-Добрич и Търговище-Пролаз видимостта е 50 метра. Опасност от падащи камъни има в Искърското и в Кресненското дефиле, в района на с. Боснек, обл. Перник, по пътя Симитли-Гоце Делчев, в Прохода на Републиката, край стената на яз. "Ал. Стамболийски". През Дюлинския проход е забранено движението на камиони, а леките коли трябва да са с вериги на гумите.

През "Петрохан" е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона, както и с ремаркета и полуремаркета. През "Превала", "Пампорово", "Рожен" и "Печинско" всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.