Трасето от години е осеяно в дълбоки ями, които могат да стреснат даже за любителите на офроуда, съобщи "Марица". Без да се надява на средства от обществените поръчки за ремонт на улици и булеварди, бизнес дамата Николинка Маркова е запретнала ръкави и вече се готви да придобие нова специалност - технически ръководител в пътното строителство.

На собственичката на фирма й омръзнало да слуша напразни обещания и се заела сама да спасява положението.

„Не ми е работа да оправям улицата, но положението вече е нетърпимо. Трошим колите си ежедневно. Освен това до офиса постоянно идват клиенти и ме е срам да ги посрещна на такава улица. Не говори добре за бизнеса и за средата, в която работим“, коментира Маркова.

Преди време поръчала няколко камиона с чакъл, с който запълнила най-големите ями до офиса си. Въпреки усилията обаче времето печели битката и всяка година кратерите стават по-дълбоки. Затова всяка година повтаря доставката, а сега се чуди дали да не намери и майстори за преподреждане на калдъръма.

Призовава и други пловдивчани, които живеят на подобни улици, да се организират в опълчение срещу дупките. Апелът явно вече е чут. Близо до офиса на Маркова има голямо пропадане на пътната настилка. Там неин събрат по съдба е обезопасил, като е поставил колче със сигнализираща лента. Ямата е толкова дълбока, че през нея се вижда канализацията. Възрастните хора, които са родени тук, вече не вярват, че ще доживеят заветния ремонт.