39-годишен мъж е бил нападнат и убит от пет домашни кучета от породата "Кане Корсо", съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Около 16.12 часа вчера на тел. 112 е подаден сигнал за намерен труп на мъж в гориста местност в землището на софийското село Владо Тричков. На място незабавно са изпратени полицейски служители. При огледа на местопроизшествието по тялото на 39-годишния мъж и около него са установени следи от животински стъпки.

В имот, в близост до местопроизшествието, са установени свободно придвижващи се кучета от породата "Кане Корсо". Собственикът на имота и животните е задържан за срок до 24 часа. Петте кучета са иззети и настанени във ветеринарна клиника в столицата.

По информация на Нова телевизия, къщата, в която са открити кучетата няма ограда. Жители на село Владо Тричков разказват, че на собственика многократно са били правени предписания да построи, но той така и не го направил. По думите им тези животни и друг път са нападали хора преди да се стигне до смъртта на 39-годишния Димитър.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Това е поредното нападение на домашно куче. Вчера 35-годишната жена от разградското село Дряновец бе транспортирана в болница с отхапана устна и с рани по ръката, след като бе нападната от куче, порода "Дого Аржентино". От русенската болница "Медика", където бе настнанена пострадалата, съобщиха, че тя е претърпяла пластична операция и състоянието й е стабилно.