Първото заседание на работната група за зеления сертификат се провали заради спор дали да се излъчва на живо и впоследствие беше прекратено.

От "Възраждане" излъчиха на живо във Фейсбук началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера.

След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че тогава представителите на МС си тръгват. Искаме да разговаряме с вас и нищо повече, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.

След това Деян Николов от "Възраждане" коментира, че очаква двете страни да се договорят за условията, при които да се провеждат заседанията.

Припомняме, че от Възраждане са категорично против Зеления сертификат. От парламентарната група не спазиха решението на парламента за влизане в сградата на институцията със Зелен сертификат.

Работната група бе съставена след протеста на "Възраждане" срещу Зеления сертификат. В нея влизат шестима представители от страна на МС и шестима, посочени от "Възраждане. 

Преди дни лидерът на Възраждане Костадинов анонсира, че партията му ще изчака с организирането на следващ протест, за да види колко ефективна ще е работната група.