Пазарджик е един от градовете, които предварителните проучвания показват, че балотажът е напълно възможен. Седем са кандидат кметовете в града, съобщава bTV.

От рано сутринта пред едно от училищата в Пазарджик вече има опашки от желаещи да упражнят правото си на глас.

В съботния ден за размисъл се оказа, че в града има проблем с членовете на секционните избирателни комисии. Над 200 са били исканията от хора, които не са знаели, че съществуват в комисиите, и не са давали своето съгласие.

Дали това ще доведе до забавяне на изборния ден, предстои да стане ясно.

Общинската избирателна комисия в Бургас съобщи за сигнал за разполагане на агитационни материали през вчерашния ден. Става въпрос за автомат за кафе във фоайето на сградата на Центъра за психично здраве в морския град, който предоставял избраните напитки в хартиени чаши с логото на политическа сила, номера й в бюлетината и посочен знак "Х".

От комисията припомниха, че агитационните материали се поставят на определени от кмета места. На сгради, огради и витрини - с разрешение на собственика или управителя на имот. В конкретния случай управителят на здравното заведение е заявил, че не е предоставяно съгласие за поставяне на агитационни материали в сградата.

След проучване на случая, комисията е разпоредила на кмета на община Бургас да премахне материалите, а решението може да се оспори пред ЦИК в 3-дневен срок от обявяването му.

Отворени са всички избирателни секции в страната и гласуването тече нормално, съобщи пред БТА Таня Цанева, член и говорител на Централната избирателна комисия.

ЦИК ще събира данни за избирателната активност от общинските избирателни комисии към 10.00 часа, така че информация за нея вероятно ще има към 11.00 часа, добави Цанева.