Майката на отвлечената във вторник 10-годишна Лара Банева призова от ефира на БНТ похитителите да се свържат с нея.

Една от версиите, по които работят разследващите, е, че отвличането е свързано именно с делото срещу Брендо в Италия и е послание към него. Вчера тази възможна версия потвърди и главният прокурор Сотир Цацаров. Той изрази убеденост, че професията "похитител" не се завръща в България.

Полагат се усилия за установяване на извършителя на отвличането на дъщерята на Брендо, коментира днес пред журналисти зам.-градският прокурор на София Маргарита Немска, предаде „Фокус”. По случая работи зам.-градският прокурор Бисер Кирилов, има наблюдаващи прокурори от Върховна касационна прокуратура, работят служители на МВР, уточни тя.
„Каквато и информация да изнесем в момента, няма да е добре за разследването”, добави Немска.

Български разследващи ще разпитат Банев в Италия, в случай, че италианските власти откажат да го върнат за 18 март, когато у нас ще се гледа румънското искане за арест, предаде bTV.

Евелин Банев застава пред съда в Милано по делото "Кокаинови крале" за трафик на близо 40 тона кокаин от Латинска Америка за Европа. До края на април в Италия ще има още 4-5 заседания по делото. Там би трябвало да излязат още данни за участието на Брендо в международен наркотрафик.

Бившият директор на ГДБОП, сега шеф на Агенция "Митници" - Ваньо Танов, изрази по БНТ силната си надежда отвличането на дъщерята на Брендо да не е акт на българската организирана престъпност, а на международната. По думите му, ако първото е вярно, това не би било никак добре за страната ни.