66-годишният Димитър Илиев от пернишкото с. Люлин, който изчезна на 23 август е открит жив и здрав в центъра на с. Божурище, съобщават от МВР.

Той е намерен вчера, около 19:30 часа от служители на Областната дирекция на МВР в Перник и колегите им от СДВР.

В мащабната акция, ръководена от директора старши комисар Павел Млеканов, се включиха полицаи от цялата областна дирекция в Перник, ГДНП, СДВР, Аварийно-спасително звено към община - Перник, представители на ловни дружинни и доброволци. Бяха уведомени и другите съседни областни дирекции на МВР.

Още преди да бъде получен сигнал в полицията, че мъжът не се е прибрал, на 24 август органите на реда се самосезирали от публикации в социалната мрежа и незабавно с негови близки в селото, като мъжът бе обявен и за общодържавно издирване.

За координиране на действията е в ОДМВР-Перник е създаден щаб, където се събираше и анализираше постъпилата информация от предприетите действия и се набелязваха нови. Изготвена бе карта на района и още в първите часове бе предприето претърсване на с. Люлин къща по къща, както и на целия прилежащ район.

Прегледани са камерите за видеонаблюдение в района и извън него, проведени са разговори с местни хора и работници в обектите наоколо.

В издирването са включени полицейски кучета и дронове, както и екипи, обходили и проверили изходите от селото посока София и Перник, добавят от МВР.

На 25 август е получена информация, че мъжът е забелязан в гр. Банкя. Предприето е претърсване на града и проследяването чрез видеонаблюдението.

В издирването помогнаха и медиите, които публикуваха информация за 66-годишният мъж. На нея е реагирал и жител на с. Божурище, забелязал мъжа в центъра на селото. Незабавно полицейски служители от Перник и СДВР се насочили натам и около 19:30 часа издирваният е установен и по-късно предаден на близките му.