Откриха изгоряла колата, с която беше предизвикана катастрофата, при която загина 22-годишна студентка от Шумен. Луксозният автомобил е бил оставен на полицейски паркинг в село Царев брод, където се съхраняват колите, с които са извършени тежки престъпления.

Мястото е строго охранявано и достъпът до него става по специален ред и опис на лицата, които искат да влязат, съобщи БНТ. Версията е, че колата се е самозапалила. На паркинга има видеонаблюдение. Твърди се, че от него се вижда, че няма намеса върху колата. 

Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя отбеляза, че разследването се очаква да дойде в София по предложение на шуменската прокуратура.

В петък шуменският окръжен съд пусна Кюркчиев под "домашен арест". Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата може да протестира пред апелативния съд във Варна.

Инцидентът стана около 21:20 часа на 28 септември на кръгово кръстовище на булевард "Цар Симеон Велики" в Шумен между два автомобила. Вследствие на сблъсъка 22-годишна жена, управлявала едното превозно средство, почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в болницата в Шумен със средна телесна повреда. Обвинен за инцидента е Живко Кюркчиев.

По време на делото стана ясно, че младежът е управлявал колата си с 94 км/час при разрешени 50 км/ч. Изследване на биологичен материал в лаборатория не е установило наличие на наркотици. При полевия тест след катастрофата беше отчетено наличие на амфетамини.