Крадци посегнаха на дарителска кутия със средства за болно дете. Случката е станала преди два дни в Плевен, а крадците са документирани на охранителни камери от магазина, в който е била кутията, предава Нова тв.

Мъж и жена задигат парите, събрани за лечението на момиченцето. "С чантата тя умело прибутва кутията, а мъжът я взема много обиграно", разказва управителят на магазина Камелия Дишева.

Жената е отвлякла вниманието на служителите, като ги е занимавала с кандидатстване за кредит. Дала е реалните си лични данни, без притеснение. Не е ясно колко са били средствата в кутията.

Кадър: Нова тв

"Имаше доста средства. Не мога да кажа размера, защото тя е заключена. Никой не е очаквал такова нещо. Начинът е изключително хладнокръвен, гледайки камерите, виждайки всички около себе си и изнасяйки абсолютно безпардонно кутията. Правят това с ясното съзнание, че крадат от едно болно дете. Това е възмутително", добави Дишева.

Кампанията за спасяването малката Велина от Бургас продължава вече четири години.

"Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно. А при нея операция няма как да се извърши. В мозъчния ствол - не става", обясни майката на Велина - Владислава Дерменджиева.

В момента детето и майка му са в Истанбул за поредната терапия. Престоят им клиниката е много скъп.

"Само лекарствата за двуседмичен престой са 1250 лв. После са всички други разходи. Сумите са огромни. Те не могат да се справят сами. Разчитат на кутии с дарения. Тези хора посегнаха на здравето", каза инициаторът на кампанията Мария Лазарова.

Според полицията шансовете мъжът и жената да бъдат заловени са големи.