Едновременно с това Попова беше назначена като редови прокурор, като точката за освобождаването й по нейно желание беше внесена допълнително в дневния ред на колегията.

Официално не бяха съобщени мотивите на Попова да напускане на поста. Тя не е посочила такива и в молбата си. По информация на „Лекс“ пред колегите си тя е изтъкнала лични причини, но новината за нейното оттегляне е изненада в Апелативната спецпрокуратура.

Попова беше избрана за ръководител на АпСпП на 3 октомври 2013 година и й оставаха седем месеца до края на мандата.

За изпълняващ функциите на шеф сега бе избран заместникът на Попова - Николай Найденов.

Същевременно на днешното заседание прокурорската колегия единодушно образува дисциплинарно производство срещу следователя Бойко Атанасов.
Предложението дойде от градския прокурор на София Емилия Русинова, като мотиви отново не бяха обявени.

През последните две години Атанасов отправя критики към ръководството на прокуратурата. Първо той каза, че в държавното обвинение и в следствения отдел към СГП има „шпицкоманда“, която използва дела за шантаж на политици и магистрати.

После говори за унищожаване на документи по делото за фалита на КТБ, за нарушение на случайния подбор и др. Етичната комисия в предходния състав на ВСС извърши проверка и не откри нарушения.

Наскоро пък той обвини шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев в „пазарлъци с организирани престъпни групи“, „срамни споразумения“ и „много смущаващи“ факти. Самият Гешев не е коментирал.