Кола изчезна мистериозно след катастрофа в София. Това се случило минути след опит на полицаи да тестват шофьора за алкохол и дрога.

Двете коли се сблъскват тази неделя в 18.10 ч. при тунела под Лъвов мост. След катастрофата пристига полиция и малко след това една от колите изчезва мистериозно.

Шофьорът, който е ударен от другия автомобил отзад в наводнен от дъжда участък в тунела, проговори пред bTV, но пожела да остане анонимен.

 "В момента, в който разбрах, че съм ударен, отидох при тях, защото е инстинкт, няма значение кой какво е направил, и им казах - "Добре ли сте?". Това бяха видимо неадекватни хора вследствие на някакви неща, на наркотици и т.н. Те дори с полицая не можеха да се разберат", разказа потърпевшият.

Водачите отказват тест с дрегер на първите пристигнали на мястото полицаи.

"Взеха само нашите документи, техните не. Той си знае защо. Застана на прозореца и си говориха 5-6 минути само тримата... дойдоха пътните помощи и на двамата, и полицаят ни каза да качим колите, да освободим движението", допълни шофьорът.

Минути след тези команди виновният шофьор изчезва с Пътна помощ. Идва нов полицейски екип, който установява липсата. И така, в протокола на КАТ е вписана само останалата на място кола.

Шофьорът на Пътна помощ разказа, че полицаи и пожарникари са го накарали бързо да натовари колата.

"Никой нищо не прави и по едно време едно момче ми каза - "Давай да тръгваме". И аз му казвам -ама, тук ми казаха да чакаме, полицаите. Не, не, не, ние сме се оправили, давай да тръгваме", обясни служителят на "Пътна помощ" Александър Туцов.

Според наши източници колата е собственост на мъж от София - Георги Кирков. Набираме телефона, от който е извикана Пътна помощ за нея.

Той твърди пред екипа ни, че не е шофирал колата и не знае, че е катастрофирала в неделя. Просто са го помолили и е бил свидетел на пътя.

Вече трети ден колата престоява на паркинга на Националния стадион.

От столичния КАТ обясниха, че са установили кой е избягалият водач, пратили са призовка и ще го накажат. Потърсихме го на адреса му, но се оказа, че никой не го е виждал там от месеци.

Все още детайлите по случая се изясняват. Тепърва ще се разбере и дали шофьорът на изчезналата кола ще получи наказание.