Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село, като този път става дума и за изхвърлени животински трупове. Опасните боклуци плуват в реката, в която се намират и тръбите за питейната вода на село Типченица, съобщи БНТ.

"В момента в района се извършват строителни дейности от фирмата, която строи Е-79, тръбите са видими. Може да падне камък, да спука тръбата и това нещо да отиде в питейната вода. Тръбите на водохващането са открити. Проблем е и, че това е международен път и тук всеки спира, хвърля и недобросъвестен гражданин да дойде да си изхвърли животински останки тук е, меко казано, некоректно и неприятно", оплака се кметът на Типченица Георги Димитров.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов пък заяви, че реката не се стопанисва от общината, но въпреки сигналите, нито една институция не се ангажира с проблема: 

"Информирали сме абсолютно всички, но започваме да получаваме обратни писма от организациите, които трябва да се занимават с това: "Моля във връзка с вашия сигнал да ни уведомите какви действия се предприели", казват и Регионалната инспекция по околната среда и водите, и Българската агенция по безопасност на храните".

Общината е организирала екип, който да загроби животните, но остава въпросът как ще се поддържа мястото след това, коментира още Аспарухов.