Колоната е в посока влизане в Турция и е намаляла с 3 км от вчера. Откъм южната ни съседка опашка няма, тъй като има изграден паркинг към Капъкуле.съобщи bTV.

Нощната смяна е обработила 418 ТИР-а от Турция, а от България към Турция - 351. Всички 12 платна и обслужващите ги гишета работят с пълен капацитет, предаде БНР.

Проверяват се всички преминаващи през пунктовете, независимо дали са граждани на Европейския съюз или на други страни. Всеки товарен автомобил преминава 100-процентов граничен контрол, което отнема от 10 до 15 минути.

От два дни и на ГКПП "Лесово" е образувана колона от товарни камиони с дължина около 2 километра. Леките автомобили преминават българо-турската граница без забавяне, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР в Ямбол Татяна Павлова. Граничният пункт работи с пълен капацитет. Товарните автомобили са "обработвани" без прекъсване на две трасета и се очаква "опашката" от чакащи през деня да намалява.

Още в събота от Гранична полиция предупредиха за по-бавното обработване на документите за самоличност на пунктовете с Турция, Македония и Сърбия, както и на летище „София“.

Както вече стана ясно, един от терористите в Париж е влязъл като мигрант през Гърция.

Междувременно главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че при проведената след терористичните актове операция у нас са задържани 320 нелегално пребиваващи у нас мигранти, сред които не са установени терористи.