Неизвестен шофьор за пореден път застраши живота на десетки хора. Случаят е от неделя край Панчарево, все още не е ясно кой е шофьорът.

В неделя Александър Футеков пътува край Панчарево със съпругата и двете си деца. Внезапно кола започва неправилно изпреварване.

"Стреснах се, когато видях колата в страничното огледало, защото се движеше изключително бързо към мен. Останах без дъх, дръпнах се, надявах се да не се удари в някоя кола в насрещното", разказа Александър пред bTV.

"Аз се движех с около 60 км/ч, колоната се движеше бавно, а пътят имаше свлачища и мокри участъци. По моя оценка автомобилът се движеше с над 100 км/ч", допълни той.

Участъкът е опасен, осеян с множество завои и със сигурност създава предпоставки за тежки катастрофи в района.

Александър успява да заснеме рисковата ситуация с видеорегистратор. Веднага подава сигнал до мобилното приложение "Гражданите".

"От над 90 000 сигнала, които сме виждали, това е един от много редките случаи, където не само има нарушение - неправилно изпреварване, но има и коли в насрещното, които ясно се виждат от шофьора", посочи Тодор Лилков, съосновател на "Гражданите".

"Ако подобни шофьори продължават на всеки подобен завой да създават такива опасности и не биват глобявани, или пък ги глобяват с 50-100 лева, то това не би имало никакъв дисциплиниращ ефект и ще продължава да има опасности за мен, за околните", подчерта Александър Футеков.

Според източници от МВР колата е собственост на фирма за бързи кредити. Служителите ѝ не  отговориха кой я е шофирал.

Сигналът на Александър е препратен директно от приложението до Пътната полиция.