Българката Теодора Маджарова, която бе прибрана от Бразилия след алтернативно лечение, вече е в България - настанена е в болница "Токуда". Това съобщи във "Фейсбук" съпругът ѝ Александър Русинов.

Това потвърди пред NOVA и генералният ни консул в Истанбул Ангел Ангелов.

"Състоянието на Теодора беше стабилно в Истанбул и вече е в България", каза Ангел Ангелов.

Теодора Маджарова е кацнала на летището в Истанбул снощи с редовен полет от Сау Паулу, където е била посрещната от представители на генералното ни консулство в Истанбул. Веднага след това е отпътувала за София в специално оборудвана за целта линейка. За осигуряване на най-бързото транспортиране на Теодора до София е бил създаден санитарен коридор. Тя е  пристигнала към 5 ч. сутринта в столичната болница "Токуда" в стабилно състояние.

Състоянието на младата жена се влоши много рязко след пътуване до Бразилия, където е търсила помощ от съмнителен лечител. Вчера стана ясно, че и друга българка е била "лекувана" от него. Министерството на здравеопазването се самосезира по случая и ще направи проверка.

Междувременно премиерът Бойко Борисов увери, че е било направено всичко възможно, за да може нашата сънародничка да се върне в България.

"Много трудно беше, но вече е факт и дай Боже вече да се лекува така, както казва медицината", заяви той пред журналисти.