На сръбския граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Градина" на границата с България леките автомобили чакат по 30 минути, а на "Шид" на границата с Хърватия - по два часа, предаде Танюг.

На автомагистрала Е-75 се извършва ремонтна дейност на надлеза на пътен възел "Лапово" до 30 декември. Движението ще бъде затворено и в двете посоки, както и включването от град Лапово за град Ниш.

На автомагистрала Е-75, в района между пътните възли "Алексиначки рудници" и "Алексинац", в посока Ниш-Белград, се провежда строителна дейност за укрепване на лявото платно, която ще продължи до 30 декември. Движението е пренасочено в другото платно (посока Белград-Ниш), в което движението е двупосочно. Пътният възел "Алексиначки рудници" е отворен за движението и в двете посоки.

Ремонт се извършва и на надлеза в пътен възел "Върчин" и ще продължи до 31 декември. В района на ремонтните дейности на надлеза (над автомагистралата) движението се извършва с контролирано пропускане на автомобилите. Движението по автомагистралата е с нормален режим на трафик.

На пунктовете за заплащане на такса за автомагистрала няма задръствания.

На останалите ГКПП в Сърбия няма данни за значително задържане на автомобилите.