В момента полиция е блокирала района на бул. "България", където се намира сградата на Централна поща, съобщиха БНР и bTV.

На място е пристигнал и директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков.

Вижте снимки>>>

Служителите на пощата са върнати от работа. Връщат се и пенсионерите, които идват, за да си получат пенсиите.

Към момента няма официална информация за откраднатата сума.

По неофициална обаче крадците са отмъкнали над 1,8 млн. лева, съобщи БНР, като се позова на източници в Министерството на вътрешните работи.
По график от 7-мо до 20-то число се изплащат пенсиите.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс, съобщи БНР. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата. Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите.

В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Пред БТА комисар Ангел Цанков съобщи, че сигналът за грабежа е бил подаден около 4.30 ч. днес от случаен минувач край пощата, който чул виковете за помощ на охранителя.

"Пазачът е бил приведен в безпомощно състояние от извършителите, които са били повече от трима", заяви шефът на хасковската полиция. Състоянието на охранителя е добро.

Парите са били в три каси, разположени в специално помещение, където е проникнато с взлом.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

"В момента продължават издирвателните действия и се разпитва контингентът, за да може да се разкрие престъплението. Работи се по всички версии”, допълниха от хасковската полиция, цитирани от "Фокус".

От "Български пощи" ЕАД съобщиха, че създават организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсии в рамките на днешния ден.
Утре изплащането ще продължи по график, като хората, които не са успели да получат пенсиите си днес, ще могат да го направят утре.

На 8 февруари 20-годишните братовчеди Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил, пренасящ голяма сума пари за пенсии, пред пощенския клон в град Средец. Гардовете обаче оказаха съпротива и Христо Борецов бе прострелян. Младежът почина на място. Братовчед му бе задържан и му бяха повдигнати обвинения.