Лидерът на БСП Корнелия Нинова сложи край на догадките защо е била в болница, като публикува свое селфи във Facebook, под което обяви, че е претърпяла операция на паращитовидната жлеза. 

"Претърпях операция на паращитовидната жлеза. Възстановявам се", написа Нинова. 

Тя използва публикацията си и да отбележи днешния Сирни Заговезни - ден за искане и даване на прошка. "Простете и да ви е простено. Благодаря за всички обаждания, съобщения и пожелания за здраве", напише още соцлидерката, която завършва с пожелание за здраве: "Пожелавам на всички да сте здрави и усмихнати". 

За влизането ѝ в болнично заведение в София стана ясно в петък. Неофициално се смята, че тя е постъпила на 14 март. От партията ѝ запазиха мълчание, което вчера наруши единствено зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. Той каза в свое интервю, че Нинова "е добре" и "в движение", като уточни само, че става дума за рутинна операция. 

Нинова беше лекувана във Военномедицинска академия в края на октомври 2020 г., когато се разболя от COVID-19. След като бе на системи в продължение на 4-5 дни, състоянието ѝ бе стабилизирано и тя бе изписана. Нинова продължи лечението си в домашни условия, като работеше онлайн. Докога ще продължи настоящото ѝ възстановяване засега не е ясно.