"Лидерът на БСП Корнелия Нинова е добре. В движение е" - това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS заместник-председателят на БПС Атанас Зафиров. Това е и първото потвърждение от член на партията на появилите се вчера информации, че Нинова е постъпила в лечебно заведение. 

Според източници на Dir.bg от "Позитано 20" лидерката на социалистите е била приета в столична болница на 14 март вечерта. От щаба на социалистическата партия до днес не са дали официална информация за здравословното състояние на Нинова, нито в коя болница е била настанена тя. 

Атанас Зафиров обясни, че става дума за рутинна операция, но не даде повече подробности за лечението или състоянието ѝ. Беше лаконичен само, че тя е "добре и в движение". 

Липсата на Нинова на заседанието на Народното събрание, както и сред групата депутати от левицата, отдали вчера последна почит на починалия патриарх Неофит в катедралния храм "Свети Александър Невски", направи впечатление, а малко по-късно стана ясна и причината. 

Корнелия Нинова беше лекувана във Военномедицинска академия в края на октомври 2020 г., когато се разболя от COVID-19. След като бе на системи в продължение на 4-5 дни, състоянието ѝ бе стабилизирано и тя бе изписана. Нинова продължи лечението си в домашни условия, като работеше онлайн.

Извън темата за здравето на лидера на БСП, Зафиров коментира актуални политически теми.

"Винаги съм твърдял, че "сглобката" ще се разпадне, когато ПП ударят електоралното си дъно. ГЕРБ ще удължат още малко агонията на това управление, докато разделят плячката наречена регулаторни органи. Смятам, че това управление ще е оцелее", заяви Зафиров.

Той добави, че най-удачната формула за управление на страната е надпартийно, експертно правителство с широка парламентарна подкрепа по политики. По думите му при добро желание и политическа воля и лидерство могат да бъдат намерени успешни формули на управление, които да не преминават червени линии и да бъдат релевантни на очакванията и надеждите на българското общество.

"Няма сектор, в който това управление да не се провалило", добави той. Зафиров коментира и че регулаторите трябва да бъдат попълнени от доказани експерти, отдалечени от всички партии.