Според събраните доказателства организираната престъпна група, ръководена от Златомир Иванов, е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък.

Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов, Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров, Добромир Добрев и Тодор Цветанов са обвинени за участие в групата, като на част от мъжете са повдигнати и обвинения за притежание и разпространение на наркотици и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Според показанията на таен свидетел през 2011 година Димитър Желязков и Златомир Иванов се уговорили в дискотеките по Черноморието да влизат само наркодилъри на Баретата.

Днес Митьо Очите бе един от свидетелите, дали показания по делото пред Специализирания съд. Още преди да бъде официално призован, Желязков влезе в съдебната зала с думите:

"Айде, какво става, ще си изпусна автобуса", съобщиха БНР и news.bg

Пред магистратите Митьо Очите обясни, че познава Баретата от 1995 г., когато тренирали заедно във фитнес зала. Той обаче допълни, че от 2007 до 2012 г. бил затвора, а и не бил виждал Златомир Иванов от 15 години. Той допълни, че е възможно да са се виждали, само ако се е "телепортирал" от затвора.

Попитан дали е излизал в отпуск от затвора, Димитър Желязков потвърди, че го е правил, но бе категоричен, че не е ходил в дома на Златомир Иванов и не се е срещал с него. Той допълни, че дори не знае къде живее.

Разпитът на Желязков приключи за около пет минути.

Преди него съдът разпита няколко антимафиоти от Бургас и Казанлък. Оказа се, че те не си спомнят да са работили по групата за наркотрафик на Златомир Иванов - Баретата.