На 17 май, инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново и г-н Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг, прерязаха лентата на напълно обновения хипермаркет за дома и градината "Практикер" във Велико Търново.

""Практикер" вече е с удвоен асортимент, персонал и оборот и смело можем да кажем, че скоро се целим в утрояване на резултатите, откакто придобихме "Практикер" през 2014г. Всичко това е плод на една много силна и положителна настройка и работа в екип на много хора. Смятам, че Велико Търново заслужава този магазин и "Практикер" има бъдеще в този град", каза г-н Белчев, по време на церемонията по откриването.

След малко повече от 5 месеца ремонт обновеният хипермаркет отново отваря врати за своите клиенти в изцяло реконструираната си сграда, разширена с близо 2300 кв. м. Общата му търговска площ става почти 6000 кв. м, а резултатът е светъл, просторен и приветлив хипермаркет, с нова по-функционална подредба и организация, така че потребителите лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо.

Вижте галерия от 4 снимки >>

Жителите и гостите на града ще могат да избират от обогатен асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта. Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като застраховка "Удължена гаранция" на продуктите, 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и безплатен паркинг с над 140 паркоместа. За доброто обслужване и консултация на клиентите ще се грижат над 80 служители.

Обновеният "Практикер" отвори врати на познатия удобен адрес - ул. Магистрална № 17. В приятна обстановка, клиентите ще получат внимателна и професионална консултация и ще могат бързо и лесно, на едно място, да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома и градината си по-красиви, уютни и комфортни. Реконструкцията на "Практикер" - Велико Търново е част от дългосрочна стратегия за обновяване и модернизиране на всички хипермаркети от веригата. Реализацията на проекта е дело на строителната фирма Лъки Строй 2011 ЕАД.

За компанията

"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на хипермаркетите за техника "Технополис", придоби целия бизнес на "Практикер" в България и към момента управлява 11 обекта от веригата в 10 големи града на страната. От тогава до сега "Практикер" удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора "Направи си сам" в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.