Вълната от насилие сред варненските тийнейджъри продължава. Днес стана ясно, че районната прокуратура в града ръководи още едно досъдебно производство за агресия между ученици. Пострадалият е младеж, който присъства в един от видеоклиповете с агресия срещу момиче, разпространени на 24 януари.

След публикуването им в социалните мрежи ученикът е станал обект на агресия на 25 януари следобед. Той е подал сигнал в полицията.

Вече са разпитани потърпевшият и свидетели на инцидента, установява се самоличността на всички участници и всички факти и обстоятелства около случая, обявиха от прокуратурата. Оттам допълниха, че работата и по двата казуса продължава.

Припомняме, че преди два дни в социалните мрежи се появиха клипове как тийнейджъри на възраст между 15 и 18 години от три училища във Варна нападат, удрят, унижават и обиждат единайсетокласничка. До момента е установено, че сред побойниците са ученици от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" и Професионална гимназия по сторителство, геодезия и архитектура "Васил Левски".

От Регионалното управление по образованието са подали сигнали до Агенцията за закрила на детето и Областната дирекция на МВР. 

По информация на БНТ ученичката е взимала заеми и не ги е връщала. Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров" все още не са подали сигнал.

"Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди", каза Светла Златева - говорител на ОД на МВР-Варна. "Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие не е подало сигнал при нас", допълни тя.