Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случай на агресия над ученичка във Варна. Към момента е изяснено, че в случая са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици. Това показват кадри от видеа, публикувани в социалните мрежи, които не са заснети на територията на училищата.

По информация на БНТ ученичката е взимала заеми и не ги е връщала. Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров", все още не са подали сигнал.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало "Държавната агенция за закрила на детето" и е подала сигнал на органите на МВР.

"Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди", каза Светла Златева - говорител на ОД на МВР-Варна в предаването на БНТ "Денят започва".

"Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие не е подало сигнал при нас", допълни Светла Златева.

"Ние получихме информация от директори на училища, които са разпознали свои ученици. Веднага сигнализирахме държавна агенция "Закрила на детето". Назначена е проверка по моя заповед", допълни Ирена Радева - началник на Регионално управление на образованието - Варна.