"Отидох до един банкомат, за да си изтегля пари и в гръб ме нападнаха трима. Единият извади нож, успях да поваля единия, а другия ме удари по главата", разказа потърпевшият.

При опит да се защити с ръка от насочения в корема му нож, нападателят го пробожда в лакътя и той пада безпомощен на тротоара в кървава локва.

Според пострадалия, нападателите са били чужденци. "Нещо си размениха някакви реплики на чужд език и избягаха", добави той.

Приятелите му, които са го чакали в близкото заведение го намират след половин час в много тежко състояние и го отвеждат в "Пирогов". Приет е с прободна рана в ръката и тежки удари по главата.

Той отказва да сигнализира полицията за нападението, защото не вижда смисъл. "Те си вършат работата бавно, неизвестни извършители... Загуба на време", убеден е той.

Наложило се е да му се направи снимка на главата, за да се изключи опасението от мозъчно сътресение. За щастие, той няма такова, но пък има рана на главата, която се е наложило да бъде зашита.

Лекарите от спешния травматологичен кабинет се е наложило да зашият лакътя на едната му ръка, тъй като там също е имало рана. Направено му е тетанус и той е освободен да си ходи, съобщи Мария Пойразова от пресцентъра на "Пирогов".

От съображения за сигурност пострадалият държи да не му се съобщава името. Остава въпросът какво се случва в центъра на София?