Ремонтните дейности по автомагистрала "Тракия" ще приключат до 15 юни. Това заяви пред журналисти в Шумен министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде "Фокус".

Във връзка със задръстванията, които се образуват заради ремонтните дейности между 160 и 140 км на автомагистрала "Тракия", министър Нанков призова шофьорите да бъдат търпеливи.

"Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни. Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната. Тежко е да се пътува в подобни условия, но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима, по автомагистрала "Тракия", заяви министър Нанков.

По думите му в района има поставена сигнализация, а на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" са оказани и обходните маршрути.

Регионалният министър коментира, че ще бъде направена проверка и по отношение на подаден от журналисти сигнал за липса на маркировка при 66 км на автомагистрала "Тракия". "През летния сезон ще се пътува спокойно", увери министър Николай Нанков.

Единствено през цялото лято ще продължат ремонтите на мостовите съоръжения на "Хемус".

"Мостовото съоръжение е в трагично състояние, това е 36-и километър, правят ремонт, затова хората преминаващи през него не виждат работници. Това малко ги дразни. Получавам постоянни сигнали. Прави се ремонт на долното стоене-колоните и фундаментите на моста. Ечемишка и Витиня, десните тръби също ще бъдат отремонтирани. Ремонт на "Хемус" на територията на Шуменска област посока Варна ще приключи най-късно до 22 юни", уточни регионалният министър.