Съюзът на българските журналисти със свое решение ще удостои посмъртно убитата телевизионна водеща Виктория Маринова с приз за изявена гражданска позиция на церемония по връчването на годишните си награди, съобщиха нейни колеги от предаването „Детектор“ по русенската телевизия TVN, цитирани от русенския сайт "Дунав мост".

„Дори и да не беше журналист по професия, Вики беше такъв по призвание и сърце и със сигурност това признание е заслужено, без съзнателно да е търсено“, казват те.

На страницата на предаването колегите й публикуват картичка с думи на благодарност и признателност към Виктория от децата и екипа на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания, известен в Русе като Розовата къща. Това е една от последните благотворителни инициативи на Виктория.

„Детското признание и обич е свидетелство за огромното й сърце, парченца от което ще носим стотици, а дори хиляди хора, които я познавахме!", пишат журналистите.

Церемонията по награждаването ще бъде на 9 ноември от 18 часа в сградата на СБЖ на ул. „Граф Игнатиев“ 4 в София. Най-вероятно на церемонията ще присъства колега на Виктория от предаването „Детектор“.