Нито началникът на Районното управление на полицията в Стамболийски мисли за оставка, нито директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Това стана ясно след среща на главен инспектор Ангел Керпиев и старши комисар Васил Костадинов с близки на убития в Цалапица Димитър Малинов. 

Пред бащата на Малинов началникът на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев е казал, че не желае да подаде оставка. Той е признал, че има пропуски в разследването, но не смятал за нужно да се оттегли. 

Шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив пък щял да бъде преместен на друга позиция в МВР, казаха пред медиите близките на 24-годишната жертва. Това им казал лично старши комисар Васил Костадинов. Не става ясно обаче дали става дума за понижаване в длъжност.

Пред медиите Костадинов каза само, че е на пост в МВР, който не предполага оставка. "Аз съм назначен по закон, в който "оставка" не съществува като понятие. Има други форми", каза той и добави, че лично той и екип криминалисти са разкрили убийството. 

Вчера вътрешният министър поиска оставките и на двамата началници в местната полиция заради "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега". 

Министър Калин Стоянов разпореди проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия. 

Близките на Димитър Малинов настояват, че полицията е действала бавно, което е причината обвиненият за убийството Рангел Бизюрев да избяга в Германия. Проверява се информацията дали извършителят е имал предварително купен билет. Източници от разследването пък казаха пред bTV, че един от двамата братя близнаци, които вчера бяха оставени за постоянно в ареста заради укривателство, е показал на разследващите мястото, където са заровили тялото.

До днешната среща с полицейските шефове се стигна след няколкодневно напрежение в Цапалица, което отведе протестиращите и пред Районното управление в Стамболийски, където лично поискаха оставките на Керпиев и Костадинов. Те смятат, че над въпросните служители на МВР има политически чадър.