Мъжът е безработен, с едно дете. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и екип на Бърза помощ го е транспортирал до силистренската болница.

Той е с 90 процента изгаряния, в много тежко състояние и в термичен шок. По информация на директора на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова при приемането мъжът е бил контактен. Пред лекарите той е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние.

Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."
 
Около 10.30 ч. пострадалият е транспортиран с линейка в клиниката по изгаряния на Военноморската болница във Варна. Придружава го съпругата му. По думите й мъжът й е бил отчаян. Без работа бил от 4-5 години, а преди това е работел в строителството.

Кметът на Община Ситово Николай Неделчев посочи, че мъжът не е местен. В личната му карта е записано село Айдемир. Семейството е живеело на квартира в Ситово от няколко месеца, съобщи "Фокус".

Директорът на полицията в Силистра комисар Ивелин Иванов съобщи, че пострадалият е бил сам на стадиона, но в близост е имало свидетели, които са го видели и загасили. Води се разследване, а оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният и районният прокурори са запознати със случая.

По-късно говорителят на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев съобщи, че по случая е образувано досъдебно производство.
Разпитана е съпругата на пострадалия, като основната версия, по която се работи, е самозапалване. Мъжът е женен с дете, което е на възраст около 7-и клас.
"Човекът не е споделял, че има намерения да предприема подобни действия.
Доколкото е могъл, е споделил пред разследващите, че основната причина да вземе това крайно решение, е материалното състояние на семейството.
Ще се проверят изцяло мотивите за това действие, досъдебното производство е образувано по такъв текст – дали някой не му е оказал влияние, да прибегне до подобно нещо
, обясни Тодор Желев.
 
От средата на февруари у нас се самозапалиха четирима мъже. Трима от тях починаха. Последният, посегнал на живота си, бе 52-годишният Димитър Димитров от дупнишкото село Крайници. Той се заля с бензин и запали пред сградата на президентството и бе загасен от гардове от НСО. Мъжът е в "Пирогов", където лекарите се борят за живота му.