Инцидентът се разиграл на 22 януари рано сутринта на паркинг в близост до площад „Александър І”.

19-годишен младеж, който бил заедно с приятелката си, се прибирал от нощно заведение и тръгнал да се качва с цигара в таксито. След забележката на шофьора, момичето останало в колата, а младежът излязъл отвън да допуши цигарата си. Таксиджията решил, че не иска да чака повече и изгонил клиентката, но се вбесил, когато видял, че друг негов колега ги качва.

Без всякакви обяснения той се нахвърлил върху младежа с юмруци и ритници. От побоя потърпевшият е настанен в болница със счупено ребро, контузия на мозъка и други наранявания.

В хода на разследването се оказало, че побойникът е 38-годишен мъж, който е задържан. Той е криминално проявен за хулиганство и нанасяне на телесна повреда. Повдигнато му е обвинение за причиняване на средна телесна повреда, което се наказва със затвор за срок от 1 до 6 години.

Само 13 дни по-рано - на 9 януари, 35-годишен шофьор на такси бе задържан от столични полицаи за побой и грабеж на 22-годишен клиент. Оказа се, че таксиджията е криминално проявен, регистриран за отвличане, обсебване, грабежи и кражби, осъждан неведнъж.