Около 21.30 ч. четирима млади мъже на възраст от 21 до 27 години са успели да влязат в блок 40Б в Студентски град и да нахлуят в една от стаите, съобщиха по-късно от пресцентъра на МВР.

Те нападнали тримата студенти, които живеят там. Единият от пострадалите обаче успял да се обади на телефон 112. В общежитието живеят студенти от Медицинския университет в София със специалности "Медицина", "Фармация" и "Стоматология". Нападателите не живеят в същия блок.

На пострадалите е оказана медицинска помощ, а четиримата побойници са задържани за 24 часа. Трима от тях са от Ботевград, а четвъртият от Правец, съобщи Нова телевизия. Двама от нападателите са с регистрации за притежание на наркотици.

Към 21 часа миналата вечер бившият студент от УНСС Венелин отишъл в 40-ти блок на Медицинския университет, за да уреди, според неговата версия, стари финансови взаимоотношения с друг младеж - Тодор. Венелин обаче не бил сам, а в компанията на още няколко момчета, които водел за биячи. В себе си имали два ножа и бокс, съобщи БНТ.

"Сумата е някаква смешна - единият твърди, че са 40 лева, другият - 200. И за тия 200 лева води трима свои познати и им нанасят побой", коментира Иван Пепелджийски - заместник-директор на 7 РУП.

Докато приятелите на Винелин биели Тодор и още едно момче, друг младеж бил в тоалетната на стаята и говорел с майка си по телефона. Той успял да извика полицията.
Битите младежи били откарани в болница, където са се погрижили за охлузванията по лицата им и са ги освободили.
"Двама от нападателите са спортисти. Те са нападнали бъдещите лекари и са ги запознали с бъдещите им колеги в Окръжна болница", каза още полицейският началник, цитиран от Дарик радио.
"Едното момче си беше заминало за Пловдив. Трябваше да го връщаме, за да си направи разпознаванията. Когато човек е бит, изпада в състояние, в което търси мама и тате", добави той.

По информация на bTV биячите, които са студенти в НСА, са успели да влязат, като заблудили пазача, че някой хвърля бутилки от прозорец и той отишъл да види какво става.

В същия блок в Студентски град е живял Стоян Балтов, който беше убит през декември 2008 година.

На 29 юни 24-годишният Борис Киряков беше пребит заедно с брат си пред дискотека в Студентски град и почина в „Пирогов” на 4 юли. За побоя бе задържан 23-годишен криминално проявен от София, който бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

В края на февруари пък 19-годишният студент Марио Данчев намери смъртта си, след като двамата с брата му близнак нападнали техен колега в стаята им в едно от общежитията. Съквартирантът им Илко, който наръгал с нож Марио, беше освободен от ареста.