Отново масов бой в общежитие в Студентски град

Масов бой в общежитие в Студентски град е имало през изминалата нощ, съобщи БНР. Пребити са трима студенти.

Обратно в новината

Коментари - Отново масов бой в общежитие в Студентски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Синът ми е 3 курс в ТУ. До миналата година живееше в 54 блок с едно момче. Като ми разказва какво става в студентските общежития , направо ми настръхва косата. Имам усещане , че там след Столипиново е най-големият център за дистрибусия на дрога. Преместих го на квартира и отценките му се повишиха. По - скъпо ми е , но мисля , че е по- добре. Студентски град по добре да се закрие .

"Двама от нападателите са спортисти. Те са нападнали бъдещите лекари и са ги запознали с бъдещите им колеги в Окръжна болница", каза още полицейският началник, цитиран от Дарик радио. Този интересно чувство за хумор има. Що някой не го запознае с бъдещите му колеги - пенсионери?

а знаете ли ,че университетите взимат държавна дотация! защо? за да идват помиари и да плащат по 30 лв.на месец наем

Така е...това са бъдещите мутрета-спортишчета,продукт на спортните школи,слабограмотници с по 50 думи в речника.Сигурни безработни с добре развита физика-е какви да бъдат...

това се получава, когато "кьораво и сакато" става студент и то не за да учи, а за да си живее живота - с пиянство, бдрога и необуздан секс.Горките родители на разюздените деца.

В тази шибана територия има ли закони? Онзи Кокинов се изказва на ляво и на дясно неподготвен. Марш от ВУЗА. Стах лозе пази.

Каквото обществото, такива и студентите и образованието. В едно дрего време щяха да ги изхвърлят от университета и в пандиза. Затова нормалните семейства си пращат децата на запад. И никакво връщане.

заради еи ткива боклуци се петни името на национална спортна академия,за които сум сигурна даже че са в нса еи така да избутат висшето..един истински спортист не се занимава с наркотици и побоища,спорта дава дисциплина,а тея нямат дори елементарна ... това е безумие!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

rado_7_6@

Мисля, че по грешна следа се насочват разследващите, най-вероятно юнаците с боксовете са написали есе относно проекцията на идеите на Бертранд Ръсел върху съвременното динамично наше ежедневие с идея да хванат номинация за Нобел наградка по литература. Докторите обаче са им я откраднали от читалнята на библиотеката, където наивно с вяра в академичните ценности оригиналните автори са я оставили за малко без надзор и са я представили за своя. И това просто е бил кратък урок по етика. ПП Иначе лафа дето юнаците с боксовете запознали бъдещите колеги буквално кърти :))

kgb777kgb

като чета заглавието и се сещам за най-ГАДНОТО нещо в тази държава - журналистите ! Четирима влизат набиват трима и това е " пак масов бой ......." Тия за да си продават парцалите и да трупат рейтинг по телевизиите са готови и собствените си деца да изядат на живо !!!

със сигурност знам тези изтъпления са достдйни за издънките на най-калното простолюдие, което умре да мрази и затова пие и бие. като как така алмаматер приютява точно тая категория хора да ги дипломира и подслонява! питам господа професорите-бармани,кой ви даде професурите,кой ви менажира поведението, от кого взехте маските на лоялни интелектуалци! срам и позоре е за вас да превърнете стедентски град в бардак и да записвате за студенти всяка измет,само да падат пари!

kgb777kgb

Простотията е нещо много хубаво за хората които могат да мислят ! Колкото повече тъпанари , толкова по-богати стават можещите да мислят и когато се достигне критичната маса следва революция !!! После всичко почва отначало и така последните 10 000 години ! В студентски град не се случва нищо по-различно от цялата простотия в света , там само концентрацията на тъпанари е много голяма !!!

та те веднага прекратиха нашето употребяване и започнаха да ни претърсват, да проверяват документи и да питат, кой от къде е и да ни обясняват как ще ни затворят. Известният прийом добро/лошо ченге ( единия, абе айде да ги пуснем, другия НЕ) та след малко разиграване от 5-10 минути, единият (доброто ченге) дръпна един от колегите настрани. Колегата се върна и в този момент свинете се отдръпнаха. Колегата набързо ни обясни, че трябва да съберем едно 150 лева (бяхме 5ма, доста евтино ни излезе по 30ка на човек, но забавното предстои ) Та когато ги събрахме, преговарящият се дръпна настрани с "доброто" ченге и след малко се върна. Сега в този момент, те нещо ни се заобясняваха, и "лошото" ченге, взе кутията на единият от нашите, в която беше въпросната проблемна субстанция, и както се казва, си я присвои (кутията с цигари + субстанцията ) и на тръгване ни каза, следващият път, гледайте поне да сте в стаята, че няма да минете толкова тънко.

ТЕЗИ УЖ СТУДЕНТИ ОСВЕН ДА ПИЯТ, ДА СЕ ДРУСАТ И БИЯТ , УЧАТ ЛИ ИЗОБЩО? НИЩО НЕ УЧАТ И СА ТЪПИ КАТО ГАЛОШИ, КУПУВАТ СИ СЕСИИТЕ, ТА ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО СА НЕГРАМОТНИ. АМИ ЧАЛГА И НАРКОТИЧНО ПОКОЛЕНИЕ, ЗА НИЩО НЕ СТАВА.

До тези, които споменават органите на реда в Студ. град, ако позволите, ще Ви разкажа една история от преди 2-3 години, за да добиете представа, какви хора работят там и следят дали се спазват законите. Аз и група приятели, бяхме на външна тераса в един от блоковете ( не помня номера) съответно употребявахме забранени субстанции (ака марихуана) не ни оправдавам, макар да е абсурдно за 1,2 грама да се съдят хора, но това е друга тема.Както си стояхме и си употребявахме, в един момент се появиха 2 свине (извинявам се на добросъвестните служители на реда),

Чалга поколението !

наркотици ,стриптиз и бой -пазарна икономика

Да храним олимпийските надежди, а те да ни бият децата и да ги зарибяват с наркотици. Нещо не е наред, а какво ли?

Хм. Сега след дискотеките, ще трябва и студентските общежития да се изнесат на поне 100 м. от студентите.

издържаме хора,които са попаднали в Студентски град,но целта им е всякаква друга,а не и да учат.С малки,символични наеми си живеят в София и нямат никакво намерение да се образоват.То няма и нужда-толкова много ВУЗ-ове,че за да си получат парите, в тях пишат тройки на поразия и отчитат фалшиви студенти.Крайно време е да се разбере,че от всеки с диплома за средно образование студент не става,в общежитията трябва да живеят социално слаби студенти,които да оценяват това,което обществото им дава,а не да правят запои и простотии.

Още от плодовете на демокрацията. Някакъв по-долу се изцепи, че и при соца (те) са се били, а сега нещата били "преекспонирани". Кога е имало убйства в студентски град през соца, бе главанк такъв ? По три на година ! Един единствен път превъртял арабин застреля свои сънародниции и за това се говори и писа 10 години.

Много ни е трудно ,но дете ми не е живяло и минута в тези ,,общежития''. След като видях, какви килери се наричат студентски общежития доста плаках и реших ,че няма да живее там .Грешката ми е в това ,че не я насърчих да отиде в чужбина ,но още не е късно.Не мога да дам отговор на въпроса КАКВО ЩЕ ПРАВЯ ТУК СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ? Учи в добър университет и чудесна специалност. Може би и сега ще поплача,но ще кажа отивай на вън.............

да само някави са бити с боксове и всичко е много нормално

всичко нормално се изнесе от територята остана само селската измет и оскотелите и деца

Тиа от унсс ме кефят - ходят въоръжени с боксове и оловни тръби и смилат наред. Жестоки пичове напрао къртат разни селски цървули. Който не му харесва да не се обажда!

Спомням си едно интервю по телевизията по повод на Студентски град. Присъстваха водещ, Борислав Борисов - ректор УНСС и студентка, представителка на колегите си. Когато студентката понечи да спомене за неуредици и далавери в общежитията, Борислав Борисов направи такава физиономия - косата й да настръхне, и я попита за името й. Студентката млъкна. Тогава времената бяха такива, а Борисов е такава личност, че тя изхвърчаше от университета на мига. Наред с всички предпоставки в обществото ни Борисов беше един от гнусните автори на това, което виждаме днес. УНСС е базиран в Студентски град и позлва съществената част то общежитията. Ние го допускахме, пък да кажа сега и кой е другият виновен.

Руиз

Отново и отново..........

когато ние сме били студенти нямаше дрога. нещата не са преекспонирани, а са просто трагични. никож политик не се е сетил да предложи на ректорите да отремонтират и преконструират общежитията, като от две стаи направят един апартамент и ги продадат на по-ниски цени, а студентите да се оправят с квартирите както могат. всеки университет да си запазят по един блок само за чуждестранни студенти. студентите са като циганите, в смисъл, че не трябва да се събират всички на едно място.

То не са виновни тези дето са се юрнали да учат,виновни са тези дето позволиха толково много учащи да има!А за реализация да не мислим, учете и се спасявайте!Казармата се премахна, разпределението след завършване се премахна, какво остана -тати носи, мама меси и ние шляпаме пръсти! Къде и в какво са ангажирани тези млади хора!???Да не говорим за това, че след лошото ще дойде още по - лошо!Тази безработица в България колко семейства принуждава да работят в чужбина,защото тук се молиш едва ли не за жълти стотинки! А как да възпитават родителите си децата, с дистанционно възпитание ли , когато те са оставени на произвол на съдбата , или при баба и дядо !!! Крайно време е да си помисли за безработицата в България, само така ще има възпитание !Къде останаха училищните бригади, студентските бригади, ето това са нещата които ако не у дома ,поне малко ще те приучат на труд! Пълна какафония е в нашата държава, а как да искаме нещо повече в това положение!?

Дъщеря ми е студентка в МА. На входа има охрана, която е напълно формална. Достъпа до стаите е напълно свободен по всяко време на денонощието.

Със сигурност знам, че сина ми няма да учи в България и слава богу..

Да се трепат тези селяни! Сега след идването на селяните първокурсници кварталът се е превърнал в чалготека-От всички прозорце се разнася тази противна музика. Да се пребиват, така чалгарите намаляват.

И аз съм живяла в този град като студентка и оттам са ми най-хубавите спомени. Сега това просто не е студентски град а един от най-опасните квартали на София. Трябва да се помисли как да добие облика на място за студенти, а не на биячи и чалгаджии.

На кой му пука...да се бият нали сме в българия, има други по важни неща!!!

Така е като се е юрнало и кьораво и кьопаво и просто и умно да стават висшисти. Къде ще работите после бе хора?? То тая държава има нужда от работници не само от висшисти, дипломиранинекадърници /паралий/.Това са нашите възпитаници.Прости родители, прожсти деца.

Така ще бъде докато не започнат да си плащат за всичко, което ползват в общежитията - ток, вода, парно. Идват в Студ. град само, защото наема е смешно нисък и нямат никакви други разходи! Докога ние българските данъкоплатци ще плащаме големите сметки на тарикатите, наречени "студенти" в Студ. град?! Защо трябва всички солидарно да плащаме за живеещите там? Преди години това беше държавна дотация, но студентите след завършване на образованието си бяха длъжни да се завърнат по родните си места и да работят там толкова години, колкото са учили в София! Питам уважаемите управляващи сега - как днешните български студенти, ползващи евтини студентски общежития в София компенсират този жест след като завършат? Студ. град отдавна е променил функциите си! Крайно време е тези т.нар. "студентски" общежития да променят статута си и хората, живеещи там просто да си поемат всички разходи, тъй както си поемат разходите хората, живеещи на свободен наем! Не желая да плащам тока, парното и водата на студентите в Студентски град и на циганите от Филиповци или Столипиново или където и да било в България!

Дали ще доживеем времето, в което студенти ще се сбият за екземпляр от книга в библиотеката на някой факултет?

Тъжна история!Ние постепенно си отиваме, а снощните герои са извадка от бъдещият ни интелектуален потенциал. Случилото се е логично- това са наши деца- продукт на родителско възпитание и " ценности" определени от държавата!

Казарма, Казарма им трябва на момчетата да се поошлифоват

Точно така .Да въведат отново кеча,строителните и жп-то.Да поработят безплатно 2 години за държавата .Малииии , не ми се мисли после за тези синковци,посерковци и т.н

Добра е идеята за казармата! Обаче женките, които само висят по дискотеките и въртят свирки на всеки, който ги почерпи едно питие как ще ги превъзпитаме?

Моля, не коментирайте , че това е работа на провинциалисти! Едва прочели и веднага провинциалистите им виновни, селчовците виновни!!!Да не говорим за това, че ако има софиянци в София, то те повечето са в студентски град! А баш софиянци да не знаят много, защото не във всеки град могат да имат тези привилегии относно образованието, с които се ползват те! Не забравяйте - този свят е и наш!!!!Относно побоя - да се проследят нещата и виновните да си получат заслуженото!А охраната къде е била, как се влиза като не живееш там - през ключалката ли ??? Ха, кажете, де???

Като е едно и също да си гражданин и селянин, защо първото не звучи обидно, а за второто човек убивате...Нищо не е случайно. Селянията е една от нашите драми, защото на село сред родата са едни хора и са анонимни показват искинската си същност,и ни разказват играта с номерата си от селски вечеринки. Повечето депутати са от село, ето какъв е резултатът!

Незнам защо го наричат студентски град това място.

а сега ги приемат чааак докато запълнят всички места, дори и с 2-ки

краино време е така наречения "студент ски град" да се закрие. студентите да не живеят на едно място, за да не се трепят, да не пият и да не куствуват.да плащат реален наем, за които да работят и да нямат време да хулиганствуват. нашите талибани не се отличават от арабските.

Български пай n-та серия

Трябва да ги наказват с изгонване от университета(ако са студенти) и от града. Да одат да пасат козите и овцете с гегата у рЪка, па кат искат да се тЕпат у кръчмата на бай Тупан

В Чалгатаун май някой пак е прекалил с ракийката и Планета.

Селския манталитет си казва думата. До скоро са се били по селските дискотеки, сега дошли в СФ и се раздават все едно са си у село. Факт е че и софиянците не са цвете, но поне в студенски град не живеят(или мн. малко). Това показва че провинциалистите да учат за висше в софето, пратени от мама и тате от горно-нанадолнище или незнам-си-ква-могила правят конфликти и побоища - отражение на селския им манталитет и разбирания за живота. Дебили кухи!

аман от софиянци! я вземете да се варнете по родните си места, точно вие ' софиянците' и всички ние 'провинцялистите' ще видим колко хубава е софия. (п.с. използвам транслитерация)

Ванкааа, Ванка.Ти от "куйе" "сило" си ва братчет??? Такива като теб измислени софиянци с багер да ги ринеш.Истинския софиянец никога не парадира с това .Аре бегай при мама и тати на село.

Как мислите,че се чустват родителите на студентите от бл.40? Как се казват момчетата, които са пострадали?

Преди много хора отиваха да учат за да отърват казармата. Сега казарма няма и тези които са там би следвало да е защото го искат...ама защо така става не мога да си обясна. И студенитте са по-малко от преди.