Сигналът за инцидента е подаден в 22.30 часа в събота, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Според първоначалната информация 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга били изненадани в съня си от трима маскирани, които нахлули в къщата с взлом. Нападателите започнали да бият възрастната двойка с твърд предмет, докато ги оставили в безпомощно състояние.

След като претърсили жилището и не намерили пари и ценни вещи, тримата избягали.

Пострадалите са транспортирани с линейка в пловдивска болница за оказване на спешна медицинска помощ. След преглед мъжът е оставен за наблюдение, а съпругата му е изписана за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Труд. Уведомена е и Районната прокуратура в Пловдив. Предприети са активни действия по издирване на извършителите на престъплението.

На 3 ноември 2014 г. 82-годишният Боню и 77-годишната Мавруда Добреви от хасковското село Малко Градище бяха нападнати от трима маскирани мъже. Пенсионерите бяха бити жестоко и заплашени, че ще бъдат разфасовани с моторна резачка, за да дадат на крадците спестените си пари.

След като взели мобилния телефон, моторна резачка и 2200 лева на семейството, нападателите избягали. Възрастните хора пък бяха настанени в хасковската болница и оперирани.

След множество разпити и експертизи на откритите веществени доказателства, хасковската полиция задържа трима мъже от ромската махала на Свиленград. Това са 24-годишният Стойчо Огнянов, 44-годишният Иван Георгиев и 30-годишният Васил Атанасов. И тримата са криминално проявени и осъждани за множество кражби, грабежи и хулигански прояви.