Във връзка с разпространена информация в социалните мрежи и някои електронни сайтове за очаквани протести на граждани тази вечер от 18 ч., изразяващи се в затваряне на основни пътни артерии и улици в Перник и пътен възел "Даскалово", Областната дирекция на МВР-Перник напомня на организаторите на инициативата и участниците в нея да спазват обществения ред и законовите разпоредби. Това се казва в разпространено съобщение от пресцентъра на ОДМВР.

Апелът е отправен, за да се избегнат предпоставки, както за инциденти, така и за нарушаване правата на всички граждани от региона и страната. Проявите на форми на агресия могат да доведат до ескалация на напрежението, предупреждават от полицията.

Ръководството на МВР-Перник е взело всички мерки, целящи гарантиране на живота и здравето на хората. От полицията напомнят да се спазват указанията на униформените на място. Апелът е по време на шествията да не се допускат провокации от страна на протестиращите към органите на реда и към тези, които не участват в тях, както и към проява на повече търпение и разбиране от страна на останалите граждани.