Сигналът е подаден около 6.54 ч. на телефон 112.

Бащата и синът се починали от огнестрелните рани, а снахата е откарана в МБАЛ "Света Анна" във Варна.

"Жената е на 35 години и е простреляна в областта на черния дроб", заяви пред "Фокус" изпълнителният директор на болницата д-р Веселин Николов. В момента ранената е в операционната.

На въпрос дали има опасност за живота й д-р Николов коментира, че по принцип първите 24 часа са най-важни и отказа да се ангажира с точни прогнози преди да е приключила операцията и лекарите да видят дали няма други поражения.

"Работи се по всички възможни версии при разследването", съобщи следобяд директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев, цитиран от БТА. Не се изключва криминално деяние, както и битов скандал.
По думите на комисар Йончев, до момента оръжието, с което е стреляно, не е намерено.

Кметът на Коларци Фикрет Мюрсел каза, че убитите са 88-годишният Еньо Сидеров и 58-годишният му син Кръстьо. Те са намерени в дома им от колега на сина, който работел като дървосекач. Той повикал кмета.

Кръстьо е открит мъртъв в къщата, съпругата му Гинка е намерена ранена и в тежко състояние. Успяла е само да каже, че били нападнати около три часа след полунощ. 88-годишният Еньо лежал мъртъв на двора. Според кмета на селото в семейството не е имало скандали.