Преди броени дни от имота на семейство Цветкови изчезнали стотици черешови дръвчета, съобщи bTV.

Миналата пролет фамилията наела запустяла земя край село Боденец за срок от 10 години. След като почистили бурените стопаните засадили 540 черешови фиданки. А после кандидатствали по програмата за развитие на селските райони. Договор все още не е подписан.

Точно преди втората проверка от фонд „Земеделие” дръвчетата буквално се изпарили. От 14 декара овощна градина са останали една гола поляна и няколко изкоренени фиданки. Част от тях са отсечени, а другите липсват, са извадени. До момента семейството е вложило над пет хиляди лева в имота.

Може и да ги продават, понеже сега е този период, в който се засаждат, мисля, че ако беше само да се стори зло, щяха да ги отсекат, а те са ги взели”, каза собственичката Нели Цветкова.

Намеренията на семейството били не просто да се преборят за субсидията от 25 хиляди евро, а да задържат дъщерята Нели в родното място - с поминък.

Липсите бяха констатирани от представител на фонд „Земеделие” и на полицията, които отказаха коментар с мотива, че се води разследване.

Крадците се издирват.

Преди две години фермер отсече близо 895 черешови дръвчета от овощна градина в пловдивското село Куртово Конаре, стопанисвана от семейството му. Това стана, след като от Пловдивската митрополия, на която принадлежи земята, му изпратили нотариална покана да освободи имота.