Багата бе наръган с нож в столично заведение вчера сутринта. Той бе откаран в "Пирогов" и претърпя шестчасова операция, като състоянието му все още е критично и има опасност от усложнения.

След нападението в медиите бе съобщено, че компанията на Благой Иванов е нападната от групата около Дъмпела, представител на люлинския ъндърграунд.

Софийската градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа. Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние.

Дъмпела е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на столичното Трето РПУ, а през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи, допълват от МВР. Тогава в колата на младежа е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

Вече са разпитани 13 души от двете групи, както и служители на заведението - управител, бармани и охранители.

По-рано днес треньорът на Благой Иванов - Стоян Саладинов, заяви, че "Багата е уравновесен, тих и затворен, не се пали лесно".
"Не си демонстрира силите и мускулите по заведенията. Той прави това на ринга. Хората го познават и не искат да се закачат с него”, каза треньорът. По думите му  нещо важно се е случило, за да се намеси Багата в боя.

По неофициална информация на "Стандарт" бащата на Иванов работи в ГДБОП.

Нападението над Благой Иванов - Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохол, каза в Благоевград министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС. "Има задържано едно лице, в момента колегите работят, като цяло групата е изяснена, трябва да се извърши разпознаване от свидетели на нападението", каза още вътрешният министър.