Екип на спешна помощ беше извикан в съда заради тежкото състояние на Димитър Желязков - Митьо Очите, предаде БТА. Искането беше направено от адвоката му Илиян Василев, който съобщи, че Желязков е с 98% инвалидност от ТЕЛК, цитира го БНР.

Специализираният съд решава дали да остави за постоянно в ареста Димитър Желязков.

Пред съда върнатият снощи у нас Желязков каза, че кърви, имал кръвоизлив. Прокуратурата от своя страна твърди, че снощи той е бил прегледан при приемането му в ареста.

В крайна сметка се наложи съдът да отложи заседанието по мярката за неотклонение за 17.30 часа, за да може адвокатът, както той поиска, да се запознае със събраните доказателства а и обвиняемият да бъде прегледам от лекар.

Желязков окачестви обвиненията към него като несериозни и заяви, че се притеснявал за здравето си. Разказа, че бил в Турция на лекар, след операция, а не да се укрива.

Прокуратурата е събрала при разследването срещу него около 80 тома доказателства. В тях според обвинението имало данни за извършени от Желязков редица престъпления, между които, че е бил ръководител на организирана престъпна група за рекет и разпределяне на наркотици.

Митьо Очите в съдебната зала

Снимка: БТА

Обвинението твърди, че престъпната група на Желязков е действала поне три години. Той отрече всички обвинения, като заяви, че не се притеснява за нищо, освен за здравето си.

Димитър Желязков беше арестуван в Истанбул в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун и бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев.