Столичната МБАЛ "Св. Иван Рилски" отмени разпространения по-рано днес призив за помощ за материални средства в борбата срещшу коронавируса след увеличаването на легловата база за заразени. Това става ясно от второ съобщение от болницата, изпратено около час след първото.

"Министерството на здравеопазването ни е осигурило всичко необходимо за приемане и лечение на тези пациенти", пишат от болницата.

От съобщението им става ясно, че подадената по-рано информация не е съгласувана с изпълнителния директор, който е с ковид инфекция и е в карантина.

Причината да се стигне до грешката се основава на обичайната практика, тогава, когато се очаква натоварване на болницата с допълнителни пациенти, да се търси помощ от дарители. Според съобщението на "Св. Иван Рилски" публикуваната по-рано банкова сметка е от пролетта и няма връзка с увеличения брой на заразените болни с коронавирус.

Здравното заведение още в началото на пандемията от коронавирус апелира за подпомагане и предпазни средства, след като бе уточнено, че средства от Министерство на здравеопазването за тази цел не се отпускат.