Мъж скрил смъртта на майка си, за да продължи да взима пенсията ѝ. Първи се усъмнили, че има нещо нередно в близкия магазин, откъдето мъжът купувал памперси за болната си майка. Жителите на врачанското село Манастирище са потресени от случая, съобщи bgonair.

В продължение на 10 месеца 49-годишният Цветелин не казал на никого, че майка му е починала. Целта била да продължи да получава пенсията ѝ, която била около 500 лв.

"Какво да направя, да взимам пенсията. Нямам доходи, нали сме живели с една пенсия", каза синът Цветелин Димитров.

Цветелин е безработен и гледал майка си, която била на легло от няколко години. От близкия магазин пазарувал с банковата ѝ карта, по която превеждали пенсията. Продавачките първи се усъмнили, че нещо не е наред.

"В местния магазин няколко човека се бяха събрали и коментират. Съвсем случайно влязох и ми казаха, защото той преди е пазарувал консумативи, била е на памперси", посочи кметът на с. Манастирище Атанас Атанасов.

За да не се усъмни никой, Цветелин продължил да върши ежедневните си задължения.

"Сам съм се борил 5 години. И да съжалявам, мога ли да върна майка си", попита Цветелин Димитров.

В къщата, в която гледал майка си, отдавна нямало нито ток, нито вода. А съседи споделиха, че често са му помагали.

"Той е пиянде. Днес поне по половин, едно кило ракия. Той няма ток, няма вода. Искал ми е пари и съм му давал много, и олио, и какво ли не", каза съседът Иван Борисов.

Хората в село Манастирище са потресени от случилото се. Проведени са разпити в полицията, но сега Цветан е освободен.

Аутопсията на тялото показала, че старицата е починала през януари. Няма следи от насилие. Очаква се да бъде издаден смъртен акт на жената.