След 26 дни протестиращите майки свалиха черните знамена и сложиха символично сиви шалове. Те са избрали този цвят защото е с една идея по светъл от черното. По този начин показват, че има малка светлина с извоюваната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Макар и малобройни, основните участнички в протеста отново се събраха пред Министерския съвет, за да кажат, че ще останат там, докато оставката не бъде официално гласувана от Народното събрание. Но не блокираха движението, както предишни вечери.

Но напомниха, че протестът с палатките пред парламента ще продължи, докато не бъдат приети всички искания в Закона за хората с увреждания, което означава поне до декември.

И отново предупредиха, че са готови отново да извадят черните знамена, да блокират булеварди в случай, че властта забрави да изпълни исканията им, за които се борят вече над 200 дни. 

Снимка: БТА

Протести имаше в цялата страна днес. 

Недоволството от цената на бензина и цената на живота провокира протести в цялата страна. В Перник протестиращите не блокираха АМ "Люлин" тази вечер. Недоволството им се изрази в автошествие по улиците на града. В социалните мрежи и регионални медии има информация, че има раздор сред неформалните лидери на протеста, съобщи bTV. Перничани дадоха заявка, че подготвят голяма демонстрация в столицата пред Министерски съвет.

Освен в Перник, демонстрации, а на места и блокади, имаше в Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич, Русе и Смолян.

Снимки: Булфото

В Лом протестът блокира движението на основната входно-изходна артерия, в последствие и на международния път Е79.

Автошествие по улиците имаше в Козлодуй и Шумен. Недоволни блокираха  бензиностанция, като зареждаха колите си и плащаха със стотинки. В  Добричшествието премина през центъра на града.

 На международния път за Румъния се събраха жители на Каварна, Балчик и Шабла.

Въпреки че кметът на Смолян забрани  автошествие по препоръка на пътното управление и предложи протестът да е пред Родопския драматичен театър, близо 100 коли направиха протестна колона, подкрепени от граждани.

 В центъра на София също имаше протест за смяна на управленския модел в страната, за свикване на Велико народно събрание, повече права за гражданите, както и независима съдебна система, съобщи Нова телевизия.