Георги Сапунджиев, който преди 9 години прегази с джипа си и уби на пешеходната зона в Стара Загора 4-годишния Паоло, ще получи съдебна реабилитация. Сапунджиев беше осъден на 6 години затвор, но след 4 години беше освободен за добро поведение.

"Много се надявам това, което се случва сега, да води до нещо позитивно. Много се надявам този човек да се е смирил и да е станал по-добър. Реабилитацията да означава, че ще спазва законите и ще има отговорност към живота на всички", коментира в "Тази сутрин" по БТВ Красимира Иванова, майката на Паоло.

Сапунжджиев е поискал изчистване на съдебното минало заради бизнеса и пътуванията му в чужбина.

"Не е правил опити да ме търси. По-добре да не го прави. Аз не съм готова да се срещна с този човек. Нямам желание. Не мисля, че така среща би имала смисъл за мен и моето семейство", добави тя.

 

"На всяка стъпка в съдебното дело се даваше възможност на престъпниците да избегнат наказание. Тази реабилитация означава, че ако нещо друго стане, той ще бъде съден с чисто досие", коментира Красимира Иванова.

"Ценете живота. Няма нищо, което да компенсира един загубен човешки живот - нито наказания, нито затвор. Загубата оказва влияние върху всички близки и вероятно на поколения след него. Реабилитация за съвестта няма", каза още тя.