Бизнесменът Манол Велев почина след 15 години в будна кома, съобщава "24 часа".

Съпругът на Весела Лечева и съветник на президента Георги Първанов по спортните въпроси беше прострелян край офиса си в центъра на София на 11 юли 2007 г. Той бе ранен в главата на входа на жилищна кооперация на ул. "Мизия" 3 в София, където бе разположен офисът му.

Мнозина свързват опита за убийство с поръчка от страна на друг известен бизнесмен. Така и не бяха установени извършителят и поръчителят на покушението.

След изписването му от болницата семейството продължи грижите по него, включително медицинските, в домашни условия - до днес.

"Трудно е в България да говориш за тези неща", призна преди години Лечева по повод на това дали би казала подозренията си кой е извършил покушението срещу съпруга й в интервю две години след покушението.

"Всичко това беше изключително шокиращо, макар че тогава говориха, че ходи с охрана, с бронежилетки, това не беше вярно. Ние живеехме толкова спокойно. Той познаваше и подземния свят, начина им на общуване, но не знам кой е тласнал някого да извърши това срещу него. Не знам колко са влиятелни тези хора, но печелят влияние с изстрел", заяви още тя.

Бившата шефка на ДАМС и шампионка на страната по стрелба тогава призна, че вече не стреля, защото оръжието й навява асоциации за покушението срещу съпруга й. Двамата бяха женени от 1986 г.