Трудно е в България да говориш за тези неща, каза Лечева по повод на това дали би казала подозренията си кой е извършил покушението срещу съпруга й.
"Всичко това беше изключително шокиращо, макар че тогава говориха, че ходи с охрана, с бронежилетки, това не беше вярно. Ние живеехме толкова спокойно. Той познаваше и подземния свят, начина им на общуване, но не знам кой е тласнал някого да извърши това срещу него. Не знам колко са влиятелни тези хора, но печелят влияние с изстрел", заяви още тя.
Бившата шефка на ДАМС сподели, че и тя, и семейство й са изцяло променини. "Опитвам се да остана позитивна и да няма агресия в мен към околния свят, трудно ми е, тежи ми, но не искам да създавам в България негативизъм.
Трудно ми е със сина ми, който е вече на 19 години, в разговорите с него за това, което се случи. След отвратителните публикации в жълтите вестници това насади у него агресия, защото той знае какво семейство бяхме и сме", разказа още Лечева.
По думите й - най-тежкото през тези години е невъзможността да говори с мъжа си, който бил най-добрият й приятел.
"Това са много неща. Много е тежко, спомените са много скъпи и много е тежко.
Винаги си мисля, че някой ден ще мога да кажа това, което ме е вълнувало през тези години".
Според нея не трябва никой човек да може без държавата, тя трябва най-вече да е отговорна за сигурността.
"За съжаление тази държава не е това, което очакват хората и затова се смениха толкова много правителства. И държавата не започва с новото правителство, което помпозно заявява, че ще се справи. Държавата е функция на модели, с които гражданите трябва да се разделят. И това почна още през 90-те години, когато се създадоха групировките под крилото на ДС. Сегашното правителство има освен тези огромни задължения пред българското общество, но и да бръкне надълбоко. Връзките с този свят не са на повърхността, те са невидими, но действат", каза Весела Лечева.
Тя призна, че вече не стреля, защото оръжието й навява асоциации за покушението срещу съпруга й.