Днес температурите ще се повишават и ще достигнат 27-32, а в утре ще бъдат от  28 до 33 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, но без валежи.
Повишението на температурите ще продължи до събота, когато на места в Западна България ще достигнат 34, 35 градуса.

Няма да настъпи съществена промяна на времето и  в началото на следващата седмица. Ще остане по-топло от обичайното за септември, в низините - горещо, с дневни температури от 29 до 35 градуса. Минималните ще са най-често от 11 до 17 градуса.

По морето ще бъде слънчево и топло, с температури от 26 до 30 градуса, на морската вода 25-27.

Топло, с добри условия за туризъм ще бъде и в планините, където на 1200 метра надморска височина температурите до края на седмицата ще бъдат около 21 градуса. Там ще има временни увеличения на облачността в следобедните часове, но валежи са много малко вероятни.

Все още синоптиците нямат категорична прогноза какво ще бъде времето през четирите почивни дни в края на другата седмица.
Според дългосрочната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН обаче около 6-и септември може да се очакват временни увеличения на облачността и условия за краткотрайни превалявания, кото температурите относително ще се понижат. В края на първото десетдневие от месеца грасудите отново ще се повишат.

През първите дни на второто десетдневие темепературите ще бъдат по-високи от обичайните. В средата на периода обаче ще настъпи чувствително понижение, ще има и валежи. След застудяването ще има условия за образуване на слани. Впоследствие времето отново ще се подобри, а температурите постепенно ще се повишат.
Повишена вероятност за валежи и понижение на температурите има и в средата на третото десетдневие.